Na natječaj se mogu prijaviti radovi za:

 ∙ centralnu tematsku izložbu ‘Puls trenutka ili što vas pokreće’

Radovi mogu biti u bilo kojem od umjetničkih medija. Neovisno o temi, riječ je o izložbi primijenjenog stvaralaštva i dizajna, dakle podrazumijevaju se svi kvalitetni radovi s tog područja.

Izvršni organizator 55. zagrebačkog salona je Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH.

Ravnateljica salona je Ivana Bakal, predsjednica ULUPUH-a.

Pravo sudjelovanja na 55. zagrebačkom salonu imaju svi autori i autorske grupe s područja Republike Hrvatske, oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku, autori iz inozemstva koji svojim radom odgovore na koncepciju ili su pozvani od kustosa ili Organizacijskog odbora izložbe.

Svaki autor i autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja u svim prostorima održavanja Salona s ukupno najviše 3 (tri) rada . Prijavljuju se radovi nastali razdoblju od 2017. do 2020. godine.

Prijave se zaprimaju bez kotizacije.

Na izložbi se izlažu radovi odabranih, te radovi pozvanih autora. Selekciju radova vrši selektor Salona i Ocjenjivački sud 55. zagrebačkog salona.

Radovi se prijavljuju isključivo online, putem Prijavnice s priloženom odgovarajućom dokumentacijom (specifikacije su navedene u Prijavnici).

Sve prijavljene radove i koncepte pregledat će i odabrati za izlaganje Ocjenjivački sud u sastavu: Iva Körbler, Branka Benčić, Nina Fiolić, Branko Franceschi, Marko Golub i Nika Pavlinek.

Selektor i Ocjenjivački sud imenovan je od Organizacijskog odbora 55. zagrebačkog salona.

Organizacijski odbor čine: Eva Brunović (Gradski ured za kulturu Grada Zagreba), Željka Hudolin (Ministarstvo kulture RH), Antun Sevšek (UHA), Josip Zanki (HDLU), Upravni odbor ULUPUH-a u sastavu: Ivana Bakal, predsjednica, Mario Aničić, Janko Belaj, Hrvoje Čolić, Anastazija Debelli, Nenad Glavan, Tatjana Grgurina Vučetić, Goroslav Keller, Davor Klarić, Iva Körbler, Sabina Kolonić, Danijela Pičuljan i predsjednik Umjetničkog savjeta ULUPUH-a Mario Beusan.

Svi radovi odabrani za izlaganje na Salonu konkuriraju za glavne nagrade Salona. Članovi stručnih tijela Salona kao i njihovi bliski srodnici imaju pravo sudjelovanja na Salonu ali izvan konkurencije za nagrade.

Prijavom na natječaj autori pristaju na uvjete ovog poziva, kao i na javno izlaganje i publiciranje prijavljenih radova kao i njihovih fotografija. Svaki autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Organizacijski odbor Salona zadržava pravo na fotografiranje svih prijavljenih djela, objavljivanje djela i dostavljene grafičke dokumentacije u katalogu Salona te pravo na njihovo korištenje u reklamne i dokumentacijske svrhe bez naknade. Svojom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

Za prijavu na sva popratna događanja, dodatna pojašnjenja i upute bit će objavljene na https://55zagrebackisalon.com/, na Internet stranici ULUPUH-a (www.ulupuh.hr), te putem newslettera.

55. zagrebački salon bit će popraćen tiskanim katalogom.

Rezultati selekcijskog postupka bit će objavljeni najkasnije do 18.6. na stranici www.ulupuh.hr.

Odabrani autori bit će obaviješteni o vremenu i mjestu predaje radova za izložbu. ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova, kao niti trošak njihove dostave i povrata.

Po završetku Salona autori preuzimaju radove prema obavijesti koju će dobiti od tajnika Salona.

Autori su dužni pridržavati se rokova za dostavu odnosno preuzimanje radova, u protivnom ULUPUH kao izvršni organizator 55. zagrebačkog salona neće moći preuzeti odgovornost za njih.

55. zagrebački salon održat će se od 24.6. do 14.7.2020. u Zagrebu, u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla (Savska cesta 18) i Galeriji ULUPUH (Ilica 13, prvi kat), a virtualna izložba 55. zagrebačkog salona bit će predstavljena na https://55zagrebackisalon.com/ i bit će trajno dostupna.

Ocjenjivački sud predlaže, a Organizacijski odbor dodjeljuje nagrade 55. zagrebačkog salona: Veliku nagradu, tri jednakovrijedne nagrade te nagradu za najboljeg mladog autora do 35 godina. Posebnu nagradu dodjeljuje Ocjenjivački sud hrvatske sekcije AICA-e u sastavu Darko Fritz, Silva Kalčić i Tomislav Pavelić.

Dobitnik Velike nagrade dobiva mogućnost samostalne izložbe na sljedećem Zagrebačkom salonu primijenjenih umjetnosti i dizajna.

 

Osoba za kontakt

Tajnica Salona: Maruša Stamać

e-mail: salon@55zagrebackisalon.com

mobitel: 091 934 5920